tiistai 19. syyskuuta 2017

Reklamaation taide

Bongasin tänään erään julkaisun Facebookissa, missä henkilö jakoi miellyttävän sarkastisen palautteen nakkipakkauksen puuttuvasta nakista.

Siitä tulikin mieleen, että olen aikanani tehnyt reklamaatioita milloin mistäkin tuotteesta ja yleensä pyrkinyt hieman panostamaan reklamaatioviestiin. Juustonaksupussista, juustosta, rahkasta, pekonista, kuulokkeista, jne jne. Aluksi tein sitä huumorin vuoksi mutta lopulta olen huomannut, että tietyt yritykset ovat panostaneet reklamaation helppouteen ja asiakaskokemukseen huomattavasti enemmän kuin toiset yritykset. Nämä yritykset lähettävät vastaukseksi aina seuraavan yhteyshenkilön sähköpostiosoitteen, johon tulee ottaa yhteys, ei prosessille näy loppua. Joissain tapauksissa kestää viikkoja asian selvittämiseen kun toisissa tapauksissa reklamaatiohyvityksen voi saada tilille 20 minuutissa.  Mutta mennään asiaan -> reklamaatioviestiin.

Viime vuonna muutimme uuteen kotiin ja se tietää kaikenlaisen uuden tavaran ja huonekalun ostamista. JYSK:istä tuli ostettua keittiöntuoleja ja muutaman epäonnistuneen kokemuksen jälkeen pyöräytin alla olevan reklamaatioviestin JYSK:lle.

--------------------------------------------------------------------------

Hei JYSK,

Ostimme tässä tovi aikaa sitten verkkokaupastanne 6 kappaletta Klarup -tuoleja. Ne saapuivat kotiimme mainiosti ja ajallaan kotiinkuljetuksen avulla. Ainoaksi tehtäväksi meille jäi tuolien kokoaminen. Tuolit olivat pahvilaatikoissa ja useammassa eri osassa.

Tuolien kasaaminen meni aluksi kuin elokuvissa. Palaset naksahtivat paikalleen ja aurinko paistoin uuteen juuri remontoituun asuntoomme. Ruuvit olivat tuntuneet jokaisen tuolin kanssa hieman kireiltä mutta se ei haitannut, koska kohta meillä tulisi olemaan uuden karheat tuolit keittiössä.

Sitten tapahtui jotain kummaa. Yksi ruuvi ei sulavan alun jälkeen halunnutkaan mennä enää kierteille ja siitähän riemu repesi. Hetkellisen mielipahan ja ärtymyksen kautta oli pakko hyväksyä, että ruuvi ei mene kierteille ja mielikuva täydellisestä ruokaryhmästä lähti rapistumaan mielessäni. En tiedä oliko vika ruuvissa vaiko ristikossa, johon ruuvi tulee kiinni. Koska olin jo 3 tuolia onnistuneesti koonnut ja omannut rautaisen tuolien kasaamisen taidon, tuntui kovin väärältä, että yksi ruuvi ei halunnut mennä kierteille.

Sain kaikki muut 5 tuolia kuntoon mutta yksi ruuvi oli "rikki" eikä mennyt paikalleen. Eikä mukana ollut yhtään varaosia. Ei siis yhtään. Soitin Jyskin asiakaspalveluun ja kysyin että olisiko heillä tarjota ruuvia. Minua opastettiin menemään käymään liikkeessä, koska "Liikkeestä varmasti löytyy.". Vaimoni kävi Jyskissä eräs ilta, koska minä nyt vain olen kiireinen bisnesmies. Hänelle oli mukanaan rikki mennyt ruuvi mallina ja joka tapauksessa hänelle annettiin täysin vääränlainen ruuvi, joka oli liian lyhyt ja kanta liian iso.

Kävin hakemassa rautakaupasta muutaman vastaavan ruuvin(Pitempi ruuvi ja kanta pienempi). Kokeilin kyseistä ruuvia tuoliin ja ei sekään tunnu menevän mitenkään kierteille. Ja nyt kirjoitan teille tätä reklamaatiota. Olen soittanut Jyskin asiakaspalveluun ja vaimoni on käynyt Jyskin liikkeessä ja ongelma on edelleen olemassa. Huomenna meille on tulossa vieraita ja yksi joutuu istumaan sohvalla, koska ei ole tuolia.

Tästä syystä haluan saada uuden mustan keskiristikon, joka tulee Klarup -tuoliin ja muutamia ylimääräisiä ruuveja. Lisäksi toivon saavani hyvityksen, jolla turrutan nämä kaikki murheet.

Ristikolla tarkoitan Klarupin ohjekirjassa olevaa osaa C5 (Sivu 5/10)
Ruuvilla tarkoitan sivulla 4/10 mainittua M6x30mm JA niihin sisältyvät prikat (löytyy myös samalta sivulta)

..Ja kaikki tämä yhden ruuvin takia.

--------------------------------------------------------------------------

JYSK hoiti tämän jälkeen asian mallikkaasti ja sain uusien tuotteiden lisäksi ihan tuntuvan hyvityksen. Tuoli korjaantui ja aurinko paistatti päivänsäteitä jälleen uuteen keittiöömme. Nostan hattua kaikille, jotka laittavat hieman panosta sen oman reklamaatioviestinsä kirjoittamiseen.

I salute you.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö blogikirjoitus vastustamattoman tarpeen kommentoida asiasta? Skriivaa tähän mietteesi.