torstai 28. huhtikuuta 2016

Kohti digitaalisempia niittyjä

Mitä jäi käteen Digitaalinen palveluliiketoiminta -kurssilta?

Viimeinen virallinen lähiopetuspäivä takana. Matka oli myrskyinen ja kivikkoinen mutta perille päästiin ehjin nahoin. Taistelu ei ole vielä ohi, joten..

https://media.giphy.com/media/uzP9bZ0xPeiaI/giphy.gif


Tunnilla puhuttiin siitä, kuinka oppimista ei tapahdu ilman tunteita. Tarvitaan seuraavia tilanteita, jotka mahdollistavat oppimisen. 
  1. Vaara
  2. Huumori
  3. Epäonnistumiset
Todennäköisesti tämä blogi ei aiheuta vaaratilanteita mutta ehkä kirjoituksen totaalinen epäonnistuminen voi synnyttää humoristisen naurahduksen ja sitä kautta pilkahduksen huumoria. Jos se tapahtuu, saattaa myös lukijakin oppia jotain päästessään tämän blogin loppuuin.

Tallensin 30s videon siitä, mitä opin kurssilla. Lisäsin filtterin ja laitoin musiikkia mukaan. Herra M, Toivottavasti tämä riittänee tällä erää.


 
Tässä vielä opit kiteytettynä tekstiksi:

1. Ymmärtäkää se hetki kun te tuotatte arvoa asiakkaalle
Ota talteen se hetki ja jaa sitä


Kohtaan yksi en ole varma pitikö tietoa jakaa vaiko hyödyntää. Älä kuitenkaan suoraan ainakaan jaa sitä kilpailijalle. Mutta ota se tieto haltuun, typistele sitä, kerro siitä tiimillesi ja tee siitä jotain isoa. 

2. Sinun ajattelusi ei jalostu ilman toista ihmistä.

Lue kirjoja, blogeja ja keskustele toisten kanssa. Ilman toisia ihmisiä olet vankina omien ajatuksesi kanssa. Ajatukset jäävät vain haaveiksi ja ideat eivät jalostu innovaatioiksi. Mausta ajatuksia uusilla mausteilla.

3. Millaiselle me altistutaan, sellaisiksi me tullaan

Olemme tapojemme orjia ja vain rikkomalla rohkeasti tapojamme voimme löytää itsestämme täysin uusia taitoja ja osaamisia. 

https://media.giphy.com/media/qKltgF7Aw515K/giphy.gif

Sitten viimeisiä kappaleita. Kävimme kurssilla läpi monia eri aiheita kuten SEO, SEM, Spämmäily, Inbound ja Push Markkinointi. En halua kuitenkaan tehdä tästä liian pitkää, joten aloitan loppupuheenvuoroni tästä.

Valitsin kurssin, koska kuvittelin sen olevan helppo nakki. Olin väärässä ja hyvä niin. Jos haastetta ei olisi ollut mukana, niin olisiko tapahtunut mitään oppimista? Juoksen ensi toukokuussa maratonin ja taistelen itseni maaliin asti samalla raivolla kuin tämän kurssin kanssa.. Ja niin kuin kurssillakin mainittiin "Its all about the journey". 

Sanotaan, että tämä oli yksi niistä kursseista, joka tulee jäämään mieleen YAMK -ajoilta.

Kiitos vain mikäli jaksoitte lukea tänne saakka.

Ota tarvittaessa yhteyttä jannemiettii@gmail.com.

https://media.giphy.com/media/u62hvv4QL0is/giphy.gif

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö blogikirjoitus vastustamattoman tarpeen kommentoida asiasta? Skriivaa tähän mietteesi.